tiistai 28. lokakuuta 2014

Twitterin lumoissa



Herrat (Alexander Stubb – Tuomas Enbuske) ovat Twitterin lumoissa tähän tapaan: ”Twitter on itsejärjestäytyvää anarkismia. Siltä puuttuu symbolinen mestari, päätoimittaja ja Jumala. Twitter on samaan aikaan sekä kapitalismia että sosialismia. Twitter näyttää takapuolta klassiselle taloustieteelle, sillä ihmiset antavat siellä toisilleen asioita ilmaiseksi.”

Suomen innokkaimmat twiittaajat ovat antaneet nimensä tälle pienelle opaskirjalle, jonka avustajat ovat koonneet. Se johdattaa vasta-alkajankin hyvin Twitterin saloihin. Kritiikitön ylistyslaulu ja ylisanat tosin hieman häiritsevät.

Kirja on tietääkseni ilmestynyt vain sähköisenä e-kirjana. Kustantaja on Otava, mutta aivan yhtä hyvin se voisi olla Twitter. Herra Twitter kiittänee mainoksesta.

Teknisesti tumpelona vastustan yleensä kaikkia uusia keksintöjä ensin varmuuden vuoksi. Kun olin työelämässä, naureskelin Facebookille enkä aikonut mennä mukaan Twitteristä puhumattakaan. Instagramista en tiennyt mitään. Nyt olen Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, luen lähes pelkästään sähkökirjoja, sanomalehdet luen ipadilta ja minulla on blogi.

Nyt olen sitä mieltä, että sosiaalista mediaa ei pidä jättää pelkästään teinien temmellyskentäksi. Some on mitä parhainta dementian torjuntaa.


1 kommentti: